OAZA

Dejan Šmalcelj

Velikansko puščavo čez dan segreva žgoče sonce in neusmiljeno reže življenje s svojimi žarki. Vroči pesek oddaja toploto v ozračje, kjer je soparen zrak, čez noč pa se ekstremno ohladi. Zaradi tako ostrih pogojev se nekega dne trije popotniki odločijo na pohod skozi puščavo in odkriti njene skrivnosti.
Nadaljujte z branjem

Advertisements

POLITIKA ZASEBNOSTI DRUŠTVA AMONET

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

V Društvu Amonet smo pozorni na varovanje osebnih podatkov in spoštujemo zasebnost posameznika. Zavezujemo se, da osebne podatke, pridobljene prek članske prijavnice ali prijavnice na e-novičke skrbno varujemo.

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Društvo Društvo Amonet od članov zbira ob včlanitvi v društvo oziroma ko se naročijo na prejemanje vsebin.

Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za namene obveščanja o naših izobraževanjih in dogodkih ter za obvestila, povezana z našo dejavnostjo in javnosti ne bodo dostopni. Zbrane podatke bomo varovali v skladu z zakonodajo GDPR.

 

UPRAVLJAVEC

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Društvo Amonet
Mestni log ll/15
1330 Kočevje

 

OSEBNI PODATKI IN NAMEN NJIHOVE OBDELAVE

Osebne podatke uporabljamo samo za izvajanje aktivnosti Društva Amonet in zagotavljanje informiranosti članov in vseh, ki so naročeni na prejemanje e-novic.

Osebne podatke hranimo in obdelujemo predvsem za naslednje namene:

  • ohranjanje stika s člani,
  • obveščanje članov o prihajajočih dogodkih in aktivnostih Društva,
  • obveščanje članov o članskih ugodnostih,
  • obveščanje članov o vseh informacijah, ki se nanašajo na njihove pravice in dolžnosti in so zapisane v statutu Društva,
  • obveščanje naročnikov e-novic o prihajajočih dogodkih in najnovejših vsebinskih zapisih na naših spletnih straneh.

 

V kolikor želite prejemati vsebine Društva Amonet (e-novice in vabila na dogodke), prosimo, da izpolnite obrazec na povezavi. Z izpolnitvijo tega obrazca in potrditvijo posredujete Društvu Amonet naslednje kontaktne podatke:

  • ime,
  • priimek,
  • naslov elektronske pošte.

Osebne podatke članov zbiramo s pravno podlago včlanitve, torej pogodbenega razmerja, ki ga urejata članska prijavnica in statut društva. Osebne podatke nečlanov, ki so namenjeni izključno splošnemu obveščanju, zbiramo na osnovi prijave na novice.

 

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke, ki so nam posredovani ob včlanitvi oziroma prijavi na e-novice ali dogodek, obdelujemo izključno za namene, za katere so bili pridobljeni.

V želji po nenehnem izboljševanju kakovosti naših storitev v povezavi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, spremljamo in obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih, odjavah, nedelujočih email naslovih ipd.

Podatke obdelujemo tudi za potrebe lastne statistike.

Podatke varujemo z ustreznimi ukrepi, jih ne posredujemo tretjim osebam, ne posredujemo v druge države, niti ne bogatimo podatkov s podatki iz drugih virov.

Prejemanje obvestil o novicah lahko kadarkoli tudi prekinete s klikom na povezavo »Odjava/Unsubscribe from this list«, ki se nahaja v nogi vsakega elektronskega sporočila, ki ga prejmete od Društva Amonet.

 

UPRAVLJANJE S PODATKI

Osebne podatke posredujemo le partnerjem, ki za Društvo izvajajo pogodbene storitve (računovodstvo, IT podpora, raziskovalna agencija) in so potrebne za izpolnjevanje namena Društva.

ČAS HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Čas hrambe osebnih podatkov je različen glede na zakonske zahteve in namene. Računovodski podatki za namene davčne kontrole se hranijo 10 let. Podatki o članstvu se hranijo do prenehanja članstva, podatki namenjeni pošiljanju novic, se hranijo do odjave. Ob morebitnih zakonskih spremembah velja zadevna zakonska uredba.

 

VAŠE PRAVICE

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do:

  • vpogleda,
  • popravka,
  • izbrisa,
  • prenosljivosti,
  • omejitve obdelave osebnih podatkov,
  • ugovora.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakor koli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si.

Politika zasebnosti Društva Amonet se lahko v času dopolnjuje, ne obveščamo o vsakokratnih spremembah in dopolnitvah, ki začnejo veljati z objavo.

GRAJENJE LJUBEZNI DO SEBE

Grajenje-ljubezni-do-sebe_cover

Odnos do samega sebe je temeljni kamen, na katerem stoji naše življenje in se oblikuje že v najzgodnejšem otroštvu. Nanj imajo vpliv naši starši in predniki, okolica, vrtec… skratka vse naše izkušnje nekje do sedmega leta starosti. Iz tega obdobja se nam vse vtisne v možgane oz. podzavest in živimo po vzorcih, ki jih tudi delno spreminjamo. V odrasli dobi smo polno odgovorni za svoja čustva, misli, dejanja, občutenja, vendar se tega zavedamo ali pa tudi ne. Šele ko se nam v življenju zgodijo prelomni dogodki, se nam slika začne jasniti…

Vabljeni na druženje in predavanje v sredo, 20. februarja 2019, ob 18. uri v OŠ Stara Cerkev pri Kočevju.
Anjuša Dolenc, certificirana bioterapevtka ter terapevtka karmične diagnostike in astrologinja, nam podrobneje predstavila in razložila opisano tematiko ter iz prakse razložila, kako se gradi ljubezen do sebe.

Prijave so obvezne na drustvo-amonet@siol.net ali dolenc.anjusa@gmail.com. Na dogodku lahko prispevate prostovoljne prispevke. S seboj prinesite podlogo za sedenje, pisalo in tršo podlago za pisanje. Prav tako vas prosimo, da imate seboj čisto obuvalo za po šoli.

Se vidimo!

BODIMO VITALNI: HARMONIJA DUHA IN TELESA

Bodimo vitalNI_ HARMONIJA DUHA IN TELESA

Posvetite eno uro svojemu telesu, umirite misli in se sprostite: pridružite se nam na brezplačni delavnici Harmonija duha in telesa v sklopu dogodkov Bodimo vitalni. ☺

Preizkusili bomo nekaj preprostih asan, ogreli svojo telo in razgibali sklepe. Zagotavljamo vam, da se boste po delavnici počutili bolje! Smo vas že navdušili, kajne? ☺

Dobimo se v sredo, 13. februarja 2019, ob 17:00 na galeriji Osnovne šole Stara Cerkev. S seboj prinesite podlogo, čisto obutev in po želji tudi odejo. Obvezne prijave na drustvo-amonet@siol.net ali na 031-361360.

PRAZNIČARJENJE

Dejan Šmalcelj

Spomnim se dni, ko sem kot otrok bil vzhičen nad decembrskimi prazniki in se jih izredno veselil. Vendar iskreno povedano me sama tematika in družinsko vzdušje ni zanimalo. Želel sem samo uživati koristi, katerih sem bil deležen. In danes razmišljam… Nadaljujte z branjem

MOČ BESED

Dejan Šmalcelj

Eden izmed najstarejših pregovorov pravi ‘Najprej je bila beseda in beseda je bila pri Bogu’. Ravno s to mislijo se bolj aktivno ukvarjam zadnje leto in sproti se mi porajajo vedno nova vprašanja: kolikšno moč imajo besede? Ali obstaja ‘prazna beseda’? Ali je beseda le posebno oblikovan zvok, ki izraža energijo duše in namena? Nadaljujte z branjem

Mini DIŠEČI PEČAT – Izdelava 100% naravnega parfuma

Dišeči pečat (1)
Ali ste vedeli, da so sestavine v parfumu, ki ga v drogeriji kupite za 100 €, v resnici vredne le 3 €? 97 € namreč stane promocija, steklenička, manekenka in podobno.  Živimo v času, ko so parfumi sicer res dostopni vsem, a so v resnici izdelani iz cenenih sintetičnih snovi in toksični za naše telo. Vedno več ljudi postaja pozornih na svoj življenjski stil: skrbimo za svoje zdravje, za prehrano, iščemo kvalitetno kozmetiko. In kmalu pride na vrsto tudi vprašanje, s čim se želimo odišaviti.

Dobra novica je, da se za odličen naraven parfum vrnemo le korak nazaj v preteklost. S tem mislimo na čas, ko so bili prav vsi parfumi izdelani iz snovi naravnega porekla.. Aromaterapija je veda, ki je znova oživila žlahtno in starodavno parfumeristiko – mešanje naravnih aromatičnih materialov v privlačne in zaokrožene kompozicije.

Vabljeni na delavnico Društva Amonet, kjer se bomo spoznali z osnovami izdelave naravnega parfumčka in vsak udeleženec si bo izdelal svoj naravni oljni parfum. Izobraževanje vodi Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka in strokovni vodja v Šoli Aromaterapije.

Na izobraževanju bomo izvedeli:
  • kakšna je razlika med sintetičnim in naravnim parfumom;
  • katere so vrste naravnih dišečih materialov (eterična olja, absoluti, konkreti, CO2 ekstrakti, kodestilati, macerati, ipd.);
  • kaj je “potek parfuma”;
  • kaj so spodnje, srednje in zgornje note;
  • kako posamezne note povezati v zaokrožen parfum;
  • kakšna je razlika med alkoholnim, oljnim in trdim parfumom.

Dobimo se v ponedeljek, 4. 12. 2017, ob 17h v prostorih Društva Amonet (Tomšičeva c. 13, Kočevje).

Prijave so potrebne na mail (drustvo-amonet@siol.net) ali preko telefona (031-361360).

Izdelava okrasnega venčka s Saro Lovšin

Copy of aranžma (1)

Veseli december nas že pričakuje in po zraku se širi vonj po praznikih. ✨ Popestrite si prihajajoče radostne dneve in se prepustite ustvarjalnosti! 😊

Pridružite se delavnici Društva Amonet. 💕 Izdelajte si venček za vhodna vrata in tako poskrbite za prijeten pozdrav gostov! 😉

Ustvarjanje bo vodila izkušena Sara Lovšin, ki bo tudi svetovala in priskočila na pomoč pri kreiranju.

Dobimo se v ponedeljek, 27. 11. 2017, ob 17h v prostorih Društva Amonet (Tomšičeva c. 13, Kočevje). Prijave so obvezne, za udeležbo pa je potrebno plačati prispevek za material.
Se vidimo! 😊

Prijavite se na mail drustvo-amonet@siol.net ali preko telefona 031-361360 (Suzana).

Korak k sebi: Črna pot

Črna pot (1)

Kljub vročini člani Društva Amonet ostajamo aktivni tudi poleti!

Pridružite se nam v torek, 20. junija 2017, na sproščenem sprehodu ob 19h. Zbrali se bomo na parkirišču pri jezeru in se odpravili po Črni poti do Klinje vasi.

Za več informacij pa se lahko obrnete preko maila na drustvo-amonet@siol.net.

Lepo vabljeni!

AROMATERAPIJA IN ETERIČNA OLJA

 

aromaterapija

Ste se že srečali s stekleničko sivke, pelargonije, mete, rožmarina, kamilice, žajblja, vrtnice, lovorja, jasmina, sandalovine, pačulija, mirte, bazilike? Te skrivnostne dišeče stekleničke marsikoga privlačijo in želi izvedeti več o njih. Najbrž tudi vas, ki sedaj to berete. 🙂

Društvo Amonet vabi na strokovno predavanje AROMATERAPIJA IN ETERIČNA OLJA, ki bo obogateno z obilico vohanja in slikovnega materiala. Preizkusili boste lahko vrhunska 100% naravna eterična olja. Predavanje je del ciklusa in sledil mu bo še prikaz parne destilacije rastlin.

Eterična olja in hidrolati so res nekaj neverjetnega: z njimi lahko ozdravimo prehlad, umirimo kašelj, lajšamo vse vrste bolečin, ojačamo imunski odziv, izdelujemo kozmetiko in naravne parfume, umirjamo čustva, čistimo dom, izboljšamo zrak v prostoru, dvignemo koncentracijo.

Predavanje bo v ponedeljek, 29. maja 2017, ob 17:00 v prostorih Društva Amonet (Tomšičeva c. 13). Prijave so obvezne, svojo udeležbo pa lahko potrdite preko telefona na 031-361360 (Suzana) ali preko maila na drustvo-amonet@siol.net. Prispevek za člane znaša 5€ in za nečlane 10€.

Se vidimo!